A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оболонська сільська територіальна громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Семенівському бюро правової допомоги 2 роки!

Дата: 05.09.2018 12:12
Кількість переглядів: 1044

Фото без опису

З 1 вересня 2016 року у смт. Семенівка працює відділ «Семенівське  бюро правової допомоги» Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги основними завданнями якого є надання правової інформації, консультацій та роз’яснень, доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України, надання допомоги у забезпечені доступу до вторинної правової допомоги, здійснення правопросвітницької діяльності.

За період роботи бюро правової допомоги у Семенівці зареєстровано 1246 звернень жителів селища та району за безоплатною правовою допомогою. Щокварталу кількість осіб, які звертаються за юридичною допомогою до бюро  збільшується. Найбільша кількість звернень стосується сімейних спорів, житлових питань, земельних питань, питань соціального забезпечення.

43 клієнта бюро отримали безоплатну вторинну правову допомогу, тобто отримали допомогу у складенні позовних заяв до суду та захисті своїх прав у суді. За допомогою бюро громадяни захистили свої права у справах про: стягнення аліментів на дітей; розірвання шлюбу; усунення перешкод у користуванні квартирою; розірвання трудового договору; встановлення факту родинних відносин; перерахунок пенсії працюючому пенсіонеру; визнання особи недієздатною; визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування; зняття з реєстрації місця проживання та в інших спорах.

З метою підвищення рівня правосвідомості та обізнаності населення Семенівським бюро правової допомоги постійно проводиться інформаційно-роз'яснювальна робота, зокрема семінари та лекції у навчальних закладах селища та району, центрі зайнятості, громадських організаціях; висвітлюються актуальні правові питання в електронних та друкованих засобах масової інформації, проводяться виїзні прийоми громадян.

Для покращення доступу населення до безоплатної правової допомоги в селищі діють дистанційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги на базі Семенівського сектору обслуговування громадян Глобинського об’єднаного Управління пенсійного фонду України в Полтавській області,Управління соціального захисту населення, Територіального центру соціального обслуговування, Семенівського районного сектору з питань пробації, Семенівської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості, Семенівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Семенівського районного суду Полтавської області. Крім того, працівники бюро здійснюють виїзди до населених пунктів Семенівського району з метою забезпечення доступу до правової допомоги всіх жителів району.

 

Відділ “Семенівське бюро правової допомоги” Кременчуцького місцевого центру з надання безплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Семенівка, вул. Незалежності, 34; тел.: (05341) 91-2-43.

 Прийом громадян щоденно з 09.00-18.00  без перерви.  Субота, неділя — вихідний


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь