A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оболонська сільська рада об'єднана територіальна громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Отримання судової повістки за допомогою SMS-повідомлення

Дата: 26.05.2020 10:04
Кількість переглядів: 3091

Отримання судової повістки за допомогою SMS-повідомлення

 

З розвитком цифрових технологій життя стає комфортнішим. Дуже багато дій можливо зробити за допомогою телефона, комп'ютера, інтернету. Зокрема, зараз можна отримати судову повістку на мобільний телефон в sms-повідомленні.

З 01 жовтня 2013 року у всіх місцевих та апеляційних загальних судах запроваджено порядок щодо надсилання судами учасникам судового процесу та кримінального провадження текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень.

Для отримання тексту судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлення учаснику судового процесу потрібно подати до суду заявку про отримання судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлення у відповідній справі.

Таку заявку можна завантажити із сайту судової влади https://court.gov.ua/registration/zayavasms.html та заповнити свої дані або ж оформити таку заявку безпосередньо в суді. У випадку зміни номеру мобільного телефона чи за наявності обставин, які перешкоджають (перешкоджатимуть) отриманню ним тексту судової повістки шляхом SMS-повідомлення, учасник справи повинен невідкладно подати до суду заяву про зміну порядку здійснення судового виклику.

Судова повістка в електронному вигляді буде надсилатися учаснику судового процесу, який подав відповідну заявку до суду, на його номер мобільного телефону, вказаний в такій заявці.

SMS-повідомлення від суду надходять до абонентів мобільних операторів (Київстар, МТС, Life) під коротким альфанумеричним ім’ям SUDPOVISTKA (замість номера телефону відправника).

Для абонентів CDMA операторів (PEOPLEnet та Інтертелеком) SMS-повідомлення від суду надходять під коротким номером 4116.

Важливо звернути увагу, що судова повістка в SMS-повідомленні може бути надіслана судом учаснику лише після подання ним до суду заявки про намір отримати судову повістку в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення. Якщо особа не подавала такої заявки до суду, але отримала повістку в SMS-повідомленні, то вважається що суд неналежним чином повідомив особу про дату, час і місце судового засідання (про це говориться в Правовій позиції Верховного суду України від 27.03.2019 у справі справа № 201/6092/17 ). Як наслідок, судові рішення які ухвалені за відсутності будь-кого з учасників справи, належним чином не повідомлених про дату, час і місце судового засідання можуть бути оскаржені та скасовані судом вищої інстанції з направленням справи на новий розгляд.

 

В умовах карантинного режиму правову допомогу в Семенівському бюро можна отримати:

Усні правові консультації та роз’яснення можна отримати, зателефонувавши на номер: ? (05341)91-2-43;

Письмові консультації можна отримати:

написавши на електронну пошту відділу «Семенівське бюро правової допомоги» Кременчуцького місцевого центру з надання БВПД: semenivske@legalaid.pl.ua

заповнивши бланк та залишивши його і скриньці звернень у приміщенні відділу «Семенівське бюро правової допомоги» за адресою: смт Семенівка, вулиця Незалежності, 34.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь