A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оболонська сільська територіальна громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Тематична зустріч на базі Семенівського районного сектору пробації

Дата: 20.08.2020 14:28
Кількість переглядів: 417

Фото без описуФото без опису

Тематична зустріч на базі Семенівського районного сектору пробації

 

19 серпня 2020  року, напередодні та  з нагоди відзначення великого національного свята – Дня Незалежності України, в смт. Семенівка на базі Семенівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області начальник відділу  «Семенівське бюро правової допомоги» Тетяна Новобранець спільно із провідним інспектором Семенівського районного сектору філії Державної установи “Центр пробації” в Полтавській області Ніною Липій провели тематичну зустріч з особами, які перебувають на обліку в секторі пробації на тему: «Конституційне забезпечення реалізації гарантій прав та свобод людини і громадянина в Україні».

Права і свободи людини і громадянина є однією з найважливіших суспільних цінностей, головним об’єктом більшості конституційно-правових відносин.

“Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави”.

Конституція закріплює право кожного на повагу до його гідності. Ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню. Жодна людина без її вільної згоди не може бути піддана медичним, науковим чи іншим дослідам (стаття 28 Конституції України).

Громадяни України мають рівні конституційні права і свободи і є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками. Кожна людина має невід'ємне право на життя. Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Обов'язок держави - захищати життя людини. Кожен має право захищати своє життя і здоров'я, життя і здоров'я інших людей від протиправних посягань (стаття 29 Конституції України).

Суттєвим є право на безоплатну правову допомогу, яка  гарантується Конституцією України.

Кожен може отримати правову консультацію щодо того, як діяти для вирішення своєї життєвої проблеми. Право на безоплатну первинну правову допомогу мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України.

Право на безоплатну вторинну правову допомогу мають категорії осіб, які визначені Законом України «Про безоплатну правову допомогу» та іншими законами України.

Отримати таку допомогу можна безпосередньо у відділі “Семенівське бюро правової допомоги”, що знаходиться за адресою: смт. Семенівка, вул. Незалежності, 34; тел.: (05341) 91-2-43. Прийом громадян щоденно з 09.00-18.00  без перерви.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь