A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оболонська сільська територіальна громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Центр безпеки Оболонської ОТГ працює для громади.

Дата: 27.08.2020 09:36
Кількість переглядів: 729

Фото без описуФото без опису

Центр безпеки Оболонської ОТГ

працює для громади.

         Життєві реалії сьогодення ставлять нас перед новими викликами. Тому особливо актуальним на сьогоднішній день являється питання безпеки наших громадян. Саме з цією метою в Оболонській ОТГ було створено Центр безпеки – один із перших на території Полтавщини. Необхідність створення такої установи в селі Оболонь виникла у зв'язку з аварійним станом приміщення Оболонської місцевої пожежної охорони та закінченням терміну дії договору оренди перебування Оболонської підстанції екстреної медичної допомоги в приміщенні терапевтичного відділення (колишньої Оболонської РНЛ) філії Семенівської ЦРЛ.

         Будівельні роботи тривали більше року. 18 грудня 2019 року в святковій і урочистій обстановці відбулося відкриття Центру безпеки Оболонської ОТГ, в якому під одним дахом розташовані пожежно-рятувальний підрозділ, підстанція екстреної медицини і станція поліції для роботи дільничного інспектора.

         Кімнати для роботи оперативних служб мають затишний інтер'єр, сучасну оргтехніку, яка потрібна для роботи, новітні засоби зв'язку і зручні меблі. Створені всі умови для цілодобового чергування медиків, пожежників та поліції. Обладнано кімнати для відпочинку, є санітарна кімната із гарячим душем, холодильник, плазмовий телевізор. Майже вся техніка зберігається в опалювальних боксах, що дає можливість оперативно реагувати на виклики в холодну пору року. Власними силами працівників місцевої пожежної охорони було збудовано склад для зберігання палива на зимовий період.

         Створення Центру безпеки дозволило збільшити швидкість оперативного реагування на виклики. 20 березня Оболонська підстанція екстреної медицини отримала сучасний реанімобіль марки «Пежо», вартістю 3 млн.500 тисяч гривень, який обладнано за останнім словом техніки. В реанімобілі обладнано м'які ноші, які дозволяють транспортувати хворих із травмою хребта, новітній апарат штучної вентиляції легенів (ШВЛ), цифровий кардіограф, дефібрилятор, аспіратор, електронний дозатор ліків у венозну артерію, апарат подачі кисню із двома балонами, що дозволяє транспортувати хворих до лікарень міста Полтави. Такому обладнанню може позаздрити будь-яка районна лікарня. Використання такого реанімобіля дозволило зменшити час на прибуття до важкохворих пацієнтів. Придбання цього довгоочікуваного автомобіля стало можливим завдяки тісній співпраці виконавчого корпусу Оболонської сільської ради та головного лікаря Лубенської станції екстреної медицини Юрія Палиги. Оболонська підстанція екстреної медицини обслуговує близько 30 населених пунктів Семенівського району та здійснює виїзди на виклики в сусідні Оржицький та Хорольський райони.

         За дев'ять місяців існування Центру безпеки підрозділ Оболонської місцевої пожежної охорони здійснив більше 40 виїздів на гасіння пожеж в приватних господарствах, ліквідацію горіння лісового масиву поблизу села Горошино, пожежу торф'яних пластів біля села Матвіївка. Місцева пожежна охорона реагує на виклики по всій Посульській зоні. Працівники даного підрозділу пройшли спеціальну підготовку та отримали допуски до проведення рятувально-аварійних робіт та гасіння різних видів пожеж.

         Завдяки працелюбності працівників Центру безпеки було здійснено благоустрій прилеглої території в традиційному українському стилі, що тішить око кожного, хто його відвідує.

         Тож створення такого Центру безпеки безперечно стало знаковою подією для Оболонської громади, а для жителів послуги, які надаються в цій установі стали доступнішими, що і є метою реформи децентралізації.

        

         Голова Оболонської ОТГ                    Борис Пустовойтов


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь