A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оболонська сільська територіальна громада
Полтавська область, Кременчуцький район

ОСВІТА У ПРИОРІТЕТІ ГРОМАДИ.

Дата: 02.09.2020 15:20
Кількість переглядів: 821

Фото без опису

освіта у приорітеті громади.

 

                        Якісне оновлення українського суспільства, формування демократичного середовища вимагає реконструкції всіх його соціальних інститутів. На перший план виходить потреба реформування школи, відповідно до потреб громади і освітніх тенденцій у сучасному світі. Школа – це не тільки стіни, насамперед, це – дух, пам’ять, традиції, наступність поколінь. Успішне майбутнє громади залежить від розумної та здорової молоді. Тому забезпечуємо її максимально комфортними умовами для навчання. Головна мета – створити школу, в якій буде приємно навчатись.

                        На території Оболонської ОТГ діє опорна Оболонська ЗОШ І-ІІІ ст.,  яка знаходиться в центрі громади. Освітня політика базується на такому принципі, що кожна дитина в найвіддаленішому куточку села повинна мати такі ж можливості, як і в центральній території громади. Тому організовано регулярні рейси, які здійснюють підвіз дітей по селу Оболонь та з сіл Іванівка, Дем'янівка, Новоселиця до опорної школи.

                        За роки створення Оболонської ОТГ в Оболонській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася реконструкція системи опалення та заміна віконних блоків,  дверей на сучасні та енергозберігаючі, що дало змогу дітям навчатися у теплих та комфортних умовах.

                        Благоустрій території школи має сучасний вигляд. Замінено огорожу та викладена бруківка перед центральним входом в школу. Тепер там проводяться різні масові заходи.

                        Проведено благоустрій стадіону, на якому учні та жителі громади займаються спортом, проводяться різні змагання. Замінена огорожа, встановлені трибуни, наведений косметичний ремонт роздягальні для спортсменів.

                        Діти шкільного віку забезпечені якісною питною водою. Глибинна свердловина в Оболонській ЗОШ  створює умови для покращення перш за все стану здоров’я дітей. Здорові діти – здорова нація! На даний час проводяться будівельні роботи по облаштуванню двох сучасних туалетів для дівчат та хлопців.

                        Такі кроки ОТГ здійснюються у рамках реформування у сфері освіти, що полягає не тільки у впровадженні нових методик нової української школи. Це створення абсолютно нового освітнього середовища для дітей, навчальної інфраструктури, що включає чотири обов’язкові компоненти: енергоефективність, безбар’єрність, безпека й новий мотивуючий дизайн.

На щастя, у нас не зменшується кількість дітей, а, навпаки, зростає. Це позитивна динаміка для нашої ОТГ.

                        Сьогодні у всьому світі іде боротьба за енергоресурси, тому всі приділяють особливу увагу економії енергоресурсів. Оболонська ОТГ також приєдналася до заходів по енергозбереженню, утепливши фасад  дошкільного навчального закладу «Сонечко» в селі Оболонь.  Тепловий режим у дошкільному закладі - це здоров‘я дітей і персоналу, який там працює.

                        Ключовим завданням моєї діяльності, як очільника громади, - забезпечувати доступність та якість, як шкільної та дошкільної освіти.

                        На сьогодні наші діти повинні бути конкурентоспроможними у сучасному житті, мати навички, які допоможуть досягти успіху у майбутньому. Я сподіваюся, що спільно ми зможемо зробити краще сьогодення наших дітей.  Планів чимало, і я впевнений, що разом Ми зможемо їх втілити в життя.

 

 

Голова Оболонської ОТГ

Борис Пустовойтов


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь