A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оболонська сільська територіальна громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Про легальне працевлаштування та пенсійне майбутнє – безробітним громадянам.

Дата: 15.03.2021 19:38
Кількість переглядів: 537

Фото без опису

Про легальне працевлаштування та пенсійне майбутнє  – безробітним громадянам.

У Семенівській   районній філії Полтавського ОЦЗ 12 березня 2020 року пройшов черговий вебінар  з безробітними, мета якого полягає у підвищенні обізнаності громадян щодо переваг офіційного працевлаштування.

Участь у заході взяли заступник начальника відділу обслуговування №2 (Сервісний центр)  Головного управління ПФУ у Полтавській області Світлана Ткаленко та керівник відділу Семенівське бюро правової допомоги Тетяна Новобранець.

Тетяна Новобранець поінформувала присутніх, що саме легальне працевлаштування є запорукою гарантованої відпустки, оплатою лікарняних, пенсійного забезпечення, допомоги по безробіттю та головне - обов’язкової виплати заробітної плати, яка гарантується Кодексом законів про працю України та ЗУ «Про оплату праці». Кожен працівник, який влаштовується на роботу повинен пам'ятати, що отримання заробітної плати «в конверті» позбавляє його в майбутньому соціального захисту у разі безробіття, нещасного випадку на виробництві, захисту від незаконного звільнення, права на відпустки. Для забезпечення свого майбутнього найманий працівник повинен вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин шляхом укладення трудового договору.

Тетяна Олександрівна повідомила присутніх і про розміри штрафів за порушення трудового законодавства.

         Далі до заходу долучилась Світлана Ткаленко, яка наголосила, що кожна доросла людина, незалежно від віку, має планувати своє пенсійне майбутнє. Наявність необхідного страхового стажу та досягнення особою пенсійного віку лишаються головними умовами для призначення пенсії за віком. Право на призначення пенсії за віком у поточному році мають чоловіки після досягнення 60 років та жінки після 59 років 6 місяців (з 01 квітня 2021 року – 60 років) за наявності страхового стажу не менше 28 років.

Яким же чином можна «зібрати» необхідний стаж? Лише за умови офіційного працевлаштування. Люди мають усвідомлювати наслідки тіньової зайнятості і не погоджуватися на нелегальні трудові відносини. Адже, погоджуючись отримувати зарплату в «конверті», громадяни позбавляються соціальної захищеності – лікарняних, декретних виплат, відпустки тощо, а головне – гідної пенсії в майбутньому.

В умовах тотальної діджиталізації різні верстви населення опановують цифрові нововведення та стають впевненими вебкористувачами.  Так, Світлана Петрівна ознайомила присутніх з електронними сервісами вебпорталу Пенсійного фонду, зокрема  «Електронна трудова книжка» та «Автоматичне призначення пенсії», перевагами їх практичного використання.

Учасники заходу отримали інформацію, яка допоможе заздалегідь подбати про власну безпеку та бути обізнаними, а значить захищеними.

 

Більше цікавої інформації читайте за посиланнями:



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь