A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оболонська сільська рада об'єднана територіальна громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Професійне навчання - на робочому місці!

Дата: 26.04.2021 08:54
Кількість переглядів: 681

Професійне навчання - на робочому місці!

 

За допомогою служби зайнятості можна пройти стажування на певну посаду у роботодавця з гарантованим працевлаштуванням

 

Для задоволення потреб роботодавців у висококваліфікованих кадрах, швидкої адаптації шукачів роботи до умов конкретного виробництва, Державна служба зайнятості організовує на замовлення роботодавців стажування зареєстрованих безробітних безпосередньо на майбутніх робочих місцях. Це - різновид підвищення кваліфікації задля удосконалення практичних знань, умінь, навичок, професійного рівня і ділових якостей людини.

З початку поточного року професійне навчання за направленням служби зайнятості області пройшли загалом 2832 людей. Із них 109 осіб проходили стажування безпосередньо на  робочих місцях.  Направляли людей на стажування Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості та 11 філій Полтавського обласного центру зайнятості.

Стажування здійснювалося на такі посади спеціалістів: менеджер (управитель) з роздрібної торгівлі, начальник відділу матеріально-технічного постачання, менеджер (управитель) зі збуту, інженер з транспорту, механік, технік, технолог, експедитор, бухгалтер. Та за робітничими професіями – обліковець, касир торговельного залу, адміністратор, кухар, пекар, продавець продовольчих і непродовольчих товарів, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, швачка тощо.

Така форма професійного навчання й адаптації до робочого місця здійснюється виключно під конкретне замовлення роботодавця. Всі, хто успішно пройшов стажування, працевлаштовані!

Для прикладу, стажування та індивідуальне професійне навчання на виробництві у січні-квітні 2021 року безробітні проходять на базі підприємств, зокрема, ТОВ «Феррострой» (м. Горішні Плавні), ТОВ «Алві Сервіс», ТОВ «Компанія «Веліна» (м. Кременчук), ТОВ «Гранком» (м. Лубни) та 67 приватних підприємців.

57 мешканців області за направленням служби зайнятості опанували в нинішньому році 15 робітничих професій (17 осіб – за індивідуальною формою навчання) на базі 4 навчальних закладів: Полтавського, Одеського та Харківського центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості та навчального центру «Інфотех» м. Полтави.

Така форма співпраці зручна та вигідна і роботодавцям, і безробітним.

Роботодавцям, які приймають людей на стажування на робочих місцях, це дає можливість: 

- зекономити кошти - оплата навчання здійснюється за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття чи на безоплатній основі;

- забезпечити підприємство, установу, організацію чи фірму необхідними фахівцями, а отже позитивно вплинути на якість продукції або послуг;

- економити час і зусилля для того, щоб знайти необхідного робітника, адже роботодавець сам готує собі співробітників, яких потребує виробництво;

- самостійно визначити тривалість (до 3 місяців) навчання, взяти участь у складанні індивідуальних навчальних планів і програм з урахуванням особливостей виробництва.

Безробітним  під час професійного навчання, у тому числі шляхом стажування на робочих місцях,  Державна служба зайнятості:

- надає матеріальну допомогу відповідно до законодавства України;

- компенсує фактичні витрати на проїзд до місця навчання і назад;

- забезпечує іногороднім безоплатне проживання у гуртожитку.

Більш детальну інформацію про умови професійного навчання, у тому числі стажування на робочих місцях, у конкретних роботодавців, можна дізнатися у фахівців служби зайнятості.

 

Більше корисної інформації за посиланнями

 

https://www.facebook.com/semeniwkaRCZ/

https://www.facebook.com/PoltavaOCZ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь