A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оболонська сільська рада об'єднана територіальна громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області повідомляє

Дата: 27.04.2021 15:17
Кількість переглядів: 1197

Лист-звернення Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області.

 

Звертаємо вашу увагу, що Кабінет міністрів України 29 березня нинішнього року ухвалив постанову № 277 “Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України», яка змінює порядок виплати пенсій. Відповідно до урядового рішення з 1 вересня 2021 року пенсійні виплати в Україні будуть нараховуватися на банківські рахунки.

За місцем фактичного проживання отримуватимуть пенсії та грошову допомогу лише найбільш уразливі категорії осіб, зокрема:

- люди з інвалідністю І групи;

- особи, які за висновком відповідної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;

- люди, старші 80-ти років.

Отже, учасники складного інформаційного процесу – пенсійні та банківські установи, колективи територіальних громад - наразі мають лише чотири місяці, щоб провести масштабну за формами і за кількістю охоплених роз’яснювальну роботу.

По-перше, на сьогодні через структурні підрозділи Полтавської дирекції “Укрпошта” здійснюється виплата і доставка пенсій 127,3 тис. пенсіонерів. З них до пільгових категорій, яким і надалі носитимуть кошти додому, належить 45,1 тисячі. Відтак Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області повинно поінформувати 82,2 тис. пенсіонерів про зміну способу виплати та запропонувати обрати один з інших способів із зазначенням порядку та умов.

По-друге, інформаційну кампанію слід проводити і серед тих людей, які належать до так званих пільгових категорій. Їх теж слід інформувати про умови доставки і виплати пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання. Адже саме для цих осіб буде проведений конкурс по відбору організацій, які надалі здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів. До проведення такого конкурсу виплату і доставку пенсій, як і раніше, здійснюватиме „Укрпошта”.

По-третє, всі пенсіонери, які нині обслуговуються через поштові осередки, повинні ознайомитися з переліком уповноважених банків, через які проводиться виплата пенсій, грошової допомоги в Полтавській області, дізнатися скільки часу займе процедура оформлення пенсійного рахунку та чи достатньо в банку банкоматів і відділень.

Зважаючи на надзвичайну соціальну важливість зазначеної комунікаційної роботи, вплив її результатів на соціальну рівновагу в регіоні, закликаємо вас долучитися до інформаційної кампанії і всіма можливими засобами сприяти поширенню таких новацій:

- про зміну способу виплати пенсій та грошової допомоги з 01.09.21;

- про порядок звернення із заявою про виплату пенсій шляхом зарахування на поточний рахунок у банку та перелік уповноважених банків (додається);

- про умови доставки і виплати пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання, які запроваджуються з 1 вересня 2021 року, серед одержувачів, зазначених у п. 4 постанови № 277.

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області готове надавати інформаційну та методичну підтримку у ході співпраці із зазначених ініціатив.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь