A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оболонська сільська територіальна громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Поінформований – значить попереджений, попереджений – значить захищений

Дата: 15.07.2021 10:44
Кількість переглядів: 731

Фото без опису

Поінформований – значить попереджений, попереджений – значить захищений.

14 липня 2021 року для осіб, які перебувають на обліку в Семенівській районній філії Полтавського ОЦЗ проведено черговий семінар за участю представника Семенівського бюро правової допомоги Олени Зайченко.

Працівник бюро розповіла, що згідно з частиною першої статті 53 Закону України «Про запобігання корупції» викривачі, їх близькі особи перебувають під захистом держави. За наявності загрози життю, житлу, здоров’ю та майну викривачів, їх близьких осіб у зв’язку із здійсненим повідомленням про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень цього Закону правоохоронними органами до них можуть бути застосовані правові, організаційно-технічні та інші спрямовані на захист від протиправних посягань заходи, передбачені Законом України «Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві».
      Для захисту прав та представництва своїх інтересів викривач може користуватися всіма видами правової допомоги, передбаченої Законом України «Про безоплатну правову допомогу», або залучити адвоката самостійно.

Також в ході зустрічі Олена Олександрівна ознайомила  з поняттям незадекларованої праці та її видами,  наголосила  про необхідність офіційного працевлаштування найманих працівників.

Завідувач сектору активної підтримки безробітних філії Тетяна Баранцова повідомила присутнім, що з 1 липня 2021 року Держпраці спільно з Державною податковою службою розпочали інспектування з питань виявлення не задекларованих працівників. Дані заходи передбачають:

1) інформаційну кампанію про переваги офіційного працевлаштування та ризики використання незадекларованої праці;

2) інспекційну кампанію серед роботодавців, які мають найвищий ризик використання незадекларованої праці.

Теяна Володимирівна наголосила, що кожен працівник, який влаштовується на роботу повинен пам'ятати, що отримання заробітної плати «в конверті» позбавляє його в майбутньому соціального захисту у разі безробіття, нещасного випадку на виробництві, захисту від незаконного звільнення, права на відпустки. Для забезпечення свого майбутнього найманий працівник повинен вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин шляхом укладення трудового договору.

Учасники заходу отримали інформацію, яка допоможе заздалегідь подбати про власну безпеку та бути обізнаними, а значить захищеними.

Більше цікавої інформації читайте за посиланнями:



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь