A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оболонська сільська територіальна громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Щорічно за традицією, 19 серпня, коли святкують Преображення Господнє, або Яблуневий Спас мешканці села Погребняки відзначають День села.

Дата: 20.08.2021 08:09
Кількість переглядів: 386

Фото без опису

«Поміж галактик і зірок цвіте  акація й бузок,

Цвітуть вишневії садки – то все мої Погребняки…»

       Щорічно за традицією, 19 серпня, коли святкують Преображення Господнє, або Яблуневий Спас мешканці села Погребняки відзначають День села. Саме в цей день з'їжджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька.  У парку ім. І.О.Костюченка  зібрались місцеві жителі та гості від старого до малого.

     Відкрили урочисту програму «Піснею про Погребняки»(сл. і муз. Івана Чепурного). Із святом погребняківців та гостей привітали голова Оболонської об’єднаної територіальної громади Борис Васильович Пустовойтов та виконуючий обв’язки директора ТОВ «СЕМАЛЬ» - Близнюк Володимир Гаврилович, які побажали усім присутнім щастя, здоров’я, тепла і достатку в кожній родині та мирного неба над головою.

    Ведучі концерту Валерія Кириченко та Владислав Литвиненко від усього серця вітали теплими словами односельчан. Особлива шана та подяка людям старшого покоління, чиї мудрість та життєвий досвід нині допомагають нащадкам  відроджувати рідне село та підтримувати славетні традиції свого народу.

             Під час свята  були вручені  подарунки  найстаршій (Маленко Ніні Микитівні)  та наймолодшій (Зеленець Вєронікі Борисівні) жителькам села. На адресу ювілярів, які цього року святкують річниці подружнього життя та ювілейні дні народження лунали музичні вітання від вихованців Погребняківського ЗЗСО «Волошка» (завідуюча Наталія Габрієль),учасників художньої самодіяльності Оболонського комунального закладу «Будинок культури і дозвілля» (в. о. директора Лариса Шевченко), філії «Іванівський будинок культури» ( завідуючий Сергій Бондаренко), філії «Тукалівський сільський клуб» (завідуюча Наталія Лень), гурту «Настрій» (село Горошине), та аматорів сцени філії «Погребняківський будинок культури» ( завідуюча Вікторія Мироненко).

   По завершенню урочистої частини відбулося святкове богослужіння, яке провів настоятель Свято-Миколаївської церкви с. Дем'янівка, ієрей Миколай. Незважаючи на хмарність та короткочасні дощі, до місцевого парку зійшлося чимало вірян, аби помолитися, подякувати Господу за щедрий урожай та освятити дари садів.

   Продовжилось святкування Дня села,  частуванням односельчан та гостей свята «За столом збирається родина», по закінченню якого розпочалися запальні танці, що продовжувалися аж до опівночі.

   Передати словами, емоції які вирували на святі – просто неможливо. Адже, все було організовано на вищому рівні. Батути, атракціони та море інших забавлянок зі смаком та шиком було організовано для діток. А що може бути найкращою подякою для тих, хто це все зробив? Звісно, радість, якою світились дитячі оченята.

Спонсорами цьогорічного свята виступили:

1) ТОВ «Семаль»

2) ФГ  «Білоцерківець»

3) СФГ «Пузир»

4) СФГ «Мироненко»

5) ОК «Орівщина»

6) Кабачок Віталій Іванович

7) Тесля Анатолій Іванович

8) Кухта Юрій Олексійович

9) Телешун Анатолій Миколайович

10) Винник Андрій Іванович

 

Депутати 

Мироненко Анатолій Іванович

Міхно Наталія Володимирівна

 

Приймали активну участь в організації свята:

 

Пустовойтов Борис Васильович

Стадніченко Сергій Миколайович

Черевик Юрій Борисович

Мироненко Вікторія Василівна

Габрієль Ольга Андріївна

Дзюба Марина Володимирівна

Литвиненко Юрій Володимирович

Литвиненко Тетяна Миколаївна

Яцина Анатолій Олексійович

Тесля Галина Борисівна

Суховенко Олександра Андріївна

Тесля Володимир Миколайович

Тесля Людмила Людмила Миколаївна

Степанова Любов Андріївна

Габрієль Наталія Олександрівна

Мошківська Наталія Сергіївна

Вінніченко Світлана Григорівна

Погребняк Лілія Миколаївна

     Добро віддячується добром. Тож робімо добрі вчинки, допомагаємо один одному. І куди б не закинула нас доля, не забуваймо про своє рідне село.

   Свято вдалося! З легкою втомою селяни задоволенні та щасливі не поспішаючи йшли додому, аби завтра знову продовжити  важку щоденну працю. Отож, залишається побажати громаді села й надалі такої згуртованості, яку вони проявили під час святкування Дня села.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь