Оболонська сільська територіальна громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Успішна практика працівників відділу "Семенівське бюро правової допомоги"

Дата: 18.11.2021 09:13
Кількість переглядів: 345

Фото без опису

До Семенівського бюро правової допомоги Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася пані Ганна, яка не мала змоги в повній мірі реалізувати своє права власності на землю, оскільки в Державному акті на землю була допущена помилка.
Центром встановлено належність особи до суб’єкта права на безоплатну вторинну правову допомогу (малозабезпечена особа) та призначено юриста – працівницю Семенівського бюро правової допомоги Олену Зайченко.
Після бесіди з клієнтом та ознайомленням із наданими документами працівниці бюро стало відомо, що їй належить Державний акт на право приватної власності на землю, в якому ім'я записано помилково як Галина, замість правильного (відповідно до паспорта) — Ганна. З невідомих для неї причин при видачі Державного акту на право приватної власності на землю була допущена помилка у написанні її імені. 
Олена Зайченко, поспілкувавшись з клієнтом, на основі наданих документів та відомостей склала до суду, в порядку окремого провадження, заяву про встановлення факту належності правовстановлюючого документа. 
Суд, врахувавши обставини справи та беручи до уваги те, що у зв`язку з допущеною помилкою заявник не може вільно розпоряджатись своєю власністю та не має можливості вирішити дане питання в позасудовому порядку, встановив факт належності правовстановлюючого документу, а саме державного акту на право приватної власності на землю.
Таким чином Олена Зайченко допомогла особі захистити її право на вільне розпорядження своєю власністю.

Консультує юрист Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Зайченко:
Окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.
Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 315 Цивільного процесуального кодексу України суд розглядає справи про встановлення факту, у тому числі - належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім'я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім'ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.
Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, розглядаються судом якщо:
згідно із законом такі факти породжують юридичні наслідки, тобто від них залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян;
законодавством не передбачено іншого порядку їх встановлення;
заявник не має іншої можливості одержати або відновити загублений чи знищений документ, який посвідчує факт, що має юридичне значення;
встановлення факту не пов'язується з наступним вирішенням спору про право.

За правовою допомогою Ви можете звернутися до відділу “Семенівське бюро правової допомоги” Кременчуцького місцевого центру з надання безплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Семенівка, вул. Незалежності, 34; тел.: (05341) 91-2-43. Прийом громадян щоденно з 09.00-18.00  без перерви.  Субота, неділя — вихідний.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь