A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оболонська сільська рада об'єднана територіальна громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Виплата допомоги по вагітності та пологах під час воєнного стану

Дата: 07.04.2022 13:00
Кількість переглядів: 442

Фото без опису

Порядок  надання відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, а також виплата допомоги регулюється Кодексом Законів про працю України, Порядком
надання матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування України деяким категоріям застрахованих осіб.

Допомога по вагітності та пологах у розмірі 100% середньої заробітної плати надається працюючим жінкам за рахунок коштів Фонду соціального страхування України за весь період декретної відпустки.

Підставою для призначення такої допомоги є відкритий у встановленому порядку листок непрацездатності, що відкривається з 30 тижня вагітності лікувально-профілактичним закладом, у якому застрахована особа перебуває на обліку. У більшості випадків його тривалість складає 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів).

Після того, як працівниця вирішила, коли хоче піти у відпустку, вона повідомляє бухгалтера про вже відкритий листок непрацездатності, аби він перевірив його в Електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ); пише заяву; зазначає дату, з якої бажає піти у декретну відпустку, але не раніше дня, з якого відкритий лікарняний. Керівник установи видає відповідний наказ. 

ВАЖЛИВО! Під час воєнного стану ті працівники, роботодавці яких не змогли опрацювати електронний листок непрацездатності та подати за ним заяву-розрахунок, можуть звернутися до Фонду соціального страхування України (далі - ФСС) і отримати напряму від нього виплату лікарняних або допомоги по вагітності та пологах.

Для того щоб під час воєнного стану отримати виплати у випадках, коли роботодавець не зміг опрацювати е-лікарняний і подати за ним заяву-розрахунок, застраховані особи можуть звернутися до будь-якого зручного відділення ФСС за місцем тимчасового перебування внаслідок переміщення через бойові дії, за місцем реєстрації або в іншому зручному місці.

Перелік відділень ФСС, які мають можливість вести прийом в умовах воєнного стану та їх контакти.

Зокрема, в селищі Семенівка працює Семенівське представництво Хорольського відділення ФСС за адресою: вул.. Незалежності, 44, смт. Семенівка, телефон (05341)9-10-34, (05362)3-19-35. Графік роботи – з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 13:00.

Для призначення виплати Вам необхідно мати при собі паперовий листок непрацездатності або інформацію про е-лікарняний, а також паспорт та РНОКПП. Довідку про взяття на облік як внутрішньо переміщеної особи в цьому випадку не вимагають.

Кошти ФСС перерахує на спеціально відкритий для працівника поточний рахунок або особисту банківську картку.

Слідкувати за інформацією про нарахування можна в телеграм-каналі ФСС: https://t.me/socialfund.

 

Сектор“Семенівське бюро правової допомоги”відділу надання безоплатної правової допомоги Кременчуцького місцевого центру з наданя безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Семенівка, вул. Незалежності, 34;

Консультацію можна отримати за телефоном: +38(066)46-38-526;

Єдиний телефонний номер контакт центру: 0800-213-103.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь