A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оболонська сільська територіальна громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Автомобілі дозволили продавати разом із номерними знаками

Дата: 19.05.2023 09:41
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

Автомобілі дозволили продавати разом із номерними знаками

Відтепер, перереєстровуючи автомобіль з одного власника на іншого, можна передати новому власнику закріплений на транспортному засобі номерний знак. Це передбачено постановою Кабінету міністрівУкраїни № 454 від 2 травня 2023 року, розповів начальник сервісного центру МВС у Семенівці Анатолій Черевко.

Передача номерного знака новому власнику безоплатна, але у разі передачі платного номерного знака – з відповідною комбінацією цифр – покупцю необхідно сплатити його вартість сервісному центру МВС. Якщо ж платний номерний знак передають між родичами, з якими можна підтвердити зв’язок (чоловіку/дружині, батькам, дітям), то сплата за нього не вимагається.

Ці зміни внесли зокрема й для того, щоб у майбутньому, укладаючи договір купівлі-продажу самостійно через застосунок Дія або Електронний кабінет водія, громадяни могли скористатися опцією купівлі автомобіля разом із номерним знаком державної реєстрації.  

Анатолій Черевко нагадав, що існують три види номерних знаків: номерні знаки державної реєстрації, номерні знаки державної реєстраціїі з визначеною комбінацією цифр (видаються за бажанням автовласника) та індивідуальні номерні знаки (виготовляються за індивідуальним замовленням автовласника). На сайті сервісного центру МВС завжди можна перевірити наявність номерних знаків у сервісних центрах та заздалегідь обрати комбінацію для свого транспортного засобу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь